Slechte wifi bij Ziggo of KPN

De wifi-verbinding valt weg, de verbinding is traag of het beeld van je gestreamde video hapert. Iedereen die thuis werkt met een draadloos internetsignaal loopt weleens tegen deze problemen aan. Hoe zorg je dat je toch een sterk wifi-signaal hebt met modems die je krijgt van je internetleverancier, zoals Ziggo of KPN?

Er zijn veel klachten over slechte wifi bij Ziggo en KPN, zoals ‘het internet is traag’ of de ‘wifi valt steeds weg’, maar eigenlijk is dat best logisch. De bijgeleverde router is niet gebouwd om een heel huis van goede dekking te voorzien. Voor een goed wifi-signaal is het echt noodzakelijk dat de router krachtig genoeg is om het signaal de ruimte in te sturen.

KPN-klanten hebben last van WiFi-storing

Sinds november 2017 hebben klanten van KPN last van een WiFi-storing. De verbinding met hun Experiabox V10 valt te pas en te onpas weg. KPN erkent dat er wat mis is en geeft uitleg in de studio.

Dit is een bericht van: 

https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/zaterdag-in-kassa-veel-kpn-klanten-ervaren-problemen-met-wifi (23 feb 2018). Is het inmiddels opgelost?